Change Thumbnail Size

Discussion and questions - donor version.
Post Reply
Message
Author
freddo
Posts: 21
Joined: 25.05.2008, 03:24

Change Thumbnail Size

#1 Post by freddo » 15.10.2013, 03:55

Is there some way to change the size of the thumbnails in FC XE. I see you can change the spacing between thumbnails but cannot find where you can change their size

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 5296
Joined: 19.08.2007, 23:40

Re: Change Thumbnail Size

#2 Post by Dreamer » 15.10.2013, 22:56

Yes, using the thumbnail view button, in submenu.

Topic moved to correct forum.

freddo
Posts: 21
Joined: 25.05.2008, 03:24

Re: Change Thumbnail Size

#3 Post by freddo » 16.10.2013, 20:39

Thanks for your answer Dreamer now I've found it. I expected it to be in XE settings under Tools/Settings/View/Thumbnails. I never use the buttons so missed it.

Is there some way to save the thumbnail size setting so XE doesn't revert back to the previous thumbnail size? Tools/Save Settings does not do it.

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 5296
Joined: 19.08.2007, 23:40

Re: Change Thumbnail Size

#4 Post by Dreamer » 16.10.2013, 22:35

I don't think so, it would be useful, I agree.

Karol
Posts: 890
Joined: 19.08.2007, 12:05

Re: Change Thumbnail Size

#5 Post by Karol » 17.10.2013, 08:14

Is there some way to save the thumbnail size setting so XE doesn't revert back to the previous thumbnail size? Tools/Save Settings does not do it.
The size is saved automatically per tab.

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 5296
Joined: 19.08.2007, 23:40

Re: Change Thumbnail Size

#6 Post by Dreamer » 17.10.2013, 19:56

I didn't know that, anyway, I found a bug, I'll create new topic for it.

mosis
Posts: 5
Joined: 30.11.2013, 14:23

Re: Change Thumbnail Size

#7 Post by mosis » 12.12.2013, 13:29

Dreamer wrote:Yes, using the thumbnail view button, in submenu.
Can you elaborate a bit? I can't work out where that is.

joby_toss
Posts: 1345
Joined: 22.07.2009, 21:19
Location: Romania
Contact:

Re: Change Thumbnail Size

#8 Post by joby_toss » 12.12.2013, 20:06

I can't find this one in the Settings panel, but in FreeCommander.ini file you can modify these values:

[MainPanel]
LeftThumbSize=96
RightThumbSize=96

This is what Dreamer referred to:

Image

User avatar
Forez
Posts: 715
Joined: 30.01.2016, 12:05
Location: In front of a PC monitor

Re: Change Thumbnail Size

#9 Post by Forez » 10.02.2021, 04:48

Once again: where is that choice for size available within FC? I Could not find it


And what is more: I went the INI file and changed in it both the LeftThumbSize and RightThumbSize value - but only my Left Panel is affected

Plus [even before doing the above] I constantly get filenames truncated by about half at their bottom part, even when there are no other thumbnails below them. And this comes and goes - similar in manifestation / behavior of this bug: http://freecommander.com/forum/viewtopi ... 19&t=11369
Last edited by Forez on 19.08.2021, 16:30, edited 4 times in total.

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 5296
Joined: 19.08.2007, 23:40

Re: Change Thumbnail Size

#10 Post by Dreamer » 10.02.2021, 21:09

It's available with default settings, but if you don't have the drop-down arrow next to the button, you can create it.

https://freecommander.com/fchelpxe/en/D ... lbars.html
FC Screenshot_02102021_210654.png

User avatar
Forez
Posts: 715
Joined: 30.01.2016, 12:05
Location: In front of a PC monitor

Re: Change Thumbnail Size

#11 Post by Forez » 11.02.2021, 19:50

Only after your guidance have I found this well hidden option


But there are numerous Issues with it:

A] The user is not able to set his own sizes. For me ideal is 245 but I am forced to choose between 192 or 256

B] Turning on the arrow for that icon on my Splitter messes the icon. I simply can not get rid of it; i.e. I get rid of it but after re-opening of FC the arrow on the icon is there once more. And I cannot have this altered icon because it makes my Splitter too wide

C] This is apparently not a permanent / overall setting. I have to set it for every folder; or to be precise: tab. Because creating a new tab makes it choose for its thumbnails a default size. And that is the whole point: I want to set that size and not be forced with using what FC tells me to

D] That default size of thumbnails should be configurable under the

Tools > Settings > View > Thumbnails

I though I could change this in the FreeCommander.ini file, but in the >>[MainPanel]<< section of the INI file those

LeftThumbSize
RightThumbSize


entries are affecting the last active tabs - and as such should be renamed to something like

LeftCurrentTabThumbSize
RightCurrentTabThumbSize


so that no one [trying to find a workaround] would mistake them for what should be there precised i.e.

LeftPanelThumbSize
RightPanelThumbSize

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest