Multi-line tabs

Discussion and questions - donor version.
Post Reply
Message
Author
Lumir2
Posts: 4
Joined: 19.12.2013, 10:43

Multi-line tabs

#1 Post by Lumir2 » 19.12.2013, 10:48

Hi
i have a question... How i can disable cycling for multi-line tabs? I would like that tabs position was still fixed...

Thanks

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 3751
Joined: 19.08.2007, 21:40

Re: Multi-line tabs

#2 Post by Dreamer » 19.12.2013, 22:07

Hi Lumir2,

AFAIK, there are only 2 possibilities, you can change it here:

Settings > folder tabs > tab general > tab position > [ ] multi-line?

Lumir2
Posts: 4
Joined: 19.12.2013, 10:43

Re: Multi-line tabs

#3 Post by Lumir2 » 20.12.2013, 04:56

Hi Dreamer
I want use multiline but i do not want that tabs change position... example i have 3 lines tabs and when click on tab in 2 line, tab change position to 1 line. This is no good...

Marek
Author
Author
Posts: 2685
Joined: 10.04.2006, 07:48
Location: Germany
Contact:

Re: Multi-line tabs

#4 Post by Marek » 20.12.2013, 07:32

It is not possible now.

Lumir2
Posts: 4
Joined: 19.12.2013, 10:43

Re: Multi-line tabs

#5 Post by Lumir2 » 20.12.2013, 07:50

Hi Marek

and will be possible to make it as new function? i think most of users use multiline tabs and when tabs still change position this is frustration...

thank you

bruno
Posts: 1
Joined: 14.09.2019, 08:15

Re: Multi-line tabs

#6 Post by bruno » 14.09.2019, 08:36

Dear Marek,

First thanks for all the nice work on your FreeCommander tool.

I agree with Lumir here, the point of multiline tabs is to give you shortcuts to many different locations. Having them move around is annoying and slows down navigation. Imagine shortcuts on your desktop or in your browser toolbar move around depending on which one you click...

I know this behavior of tab rows moving around is standard in many applications, but that's only because some day some guy thought it was a good idea to make them look like real-life paper tabs by keeping the active tab attached to the main window. However I really don't see the point. Highlighting the active tab is enough. Moving the row moves all the other tabs, and your mind has better things to do than keep track of where all the other tabs went. Super frustrating.

If fixed tab rows could be part of the next FC version, that would be awesome and would definitely set it apart from other tools and applications in my view (we have total commander at work, same problem).

Cheers,
Bruno

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 3751
Joined: 19.08.2007, 21:40

Re: Multi-line tabs

#7 Post by Dreamer » 14.09.2019, 17:41

As you said, this problem is also in other program, so it's probably not easy to change it.

Workarounds:

- use favorite tools toolbar with different paths, to easily change the path, you can have multiple lines with items
- use custom tab icons, shorter tab names - or no tab name for some basic tabs (like downloads, games, music, pictures, movies...)
- create a file container tab and copy the folders there, they can work as shortcuts, it could be useful for less often used folders/paths

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests