Using FC while copying / moving?

Discussion, questions and support.
Post Reply
Message
Author
Dirk
Posts: 187
Joined: 02.06.2010, 11:38

Using FC while copying / moving?

#1 Post by Dirk » 25.01.2014, 23:42

Often while copying / moving FC is not accessible anymore? How could I make it accessible?
FC newest stable version, portable
Win 7 64bit

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 3471
Joined: 19.08.2007, 21:40
Location: Slovakia

Re: Using FC while copying / moving?

#2 Post by Dreamer » 26.01.2014, 01:03

Are you using the XE version? If so, open settings, go to file/folder operations > general > and use option "Use FreeCommander" for delete, copy and move. It's not completed yet, so some features, like remaining time is not available, but it's stable when copying in background.

Dirk
Posts: 187
Joined: 02.06.2010, 11:38

Re: Using FC while copying / moving?

#3 Post by Dirk » 26.01.2014, 01:12

Thanks Dreamer,

Yes, I do use XE, portable.

It already is set like that. The only difference (to "Use Windows") are the differnet options provided by FC? Is there a move option, which at first copies the item(s) completely and then deletes the source items (instead of doing it like Windows does)?
FC newest stable version, portable
Win 7 64bit

joby_toss
Posts: 1346
Joined: 22.07.2009, 19:19
Location: Romania
Contact:

Re: Using FC while copying / moving?

#4 Post by joby_toss » 26.01.2014, 10:01

If you're using FC's own method for copy/move files, you can just minimize the copy/move window or use this option:

Image

But no matter if you're minimizing that window or not, FC should be accessible. Try this:

Image

Dirk
Posts: 187
Joined: 02.06.2010, 11:38

Re: Using FC while copying / moving?

#5 Post by Dirk » 26.01.2014, 10:42

Many thanks joby_toss,

Hmmm, I guess, I am missing anything. When I copy, this window occurs: http://i.imgur.com/erchS4i.png

I have set:
http://i.imgur.com/35x2CeV.png
and
http://i.imgur.com/knrVSy3.png

So, why doesn't the FC window appear?
FC newest stable version, portable
Win 7 64bit

User avatar
alf5000
Posts: 455
Joined: 12.04.2012, 15:59
Location: Austria

Re: Using FC while copying / moving?

#6 Post by alf5000 » 26.01.2014, 10:58

don't use Ctrl+C and Ctrl+V (these shortkeys are always calling windows copy)
use F5-key
win7pro x64 - FCXE x64

joby_toss
Posts: 1346
Joined: 22.07.2009, 19:19
Location: Romania
Contact:

Re: Using FC while copying / moving?

#7 Post by joby_toss » 26.01.2014, 10:59

Try using the splitter buttons or F5/F6 keys instead of Ctrl+C/Ctrl+V or drag&drop (FC's own method wasn't implemented for those yet).

Edit: @alf5000 - almost at the same time :D

Dirk
Posts: 187
Joined: 02.06.2010, 11:38

Re: Using FC while copying / moving?

#8 Post by Dirk » 26.01.2014, 11:18

Ah yes, I understand, not working with drag & drop and standard Win shortcuts at the moment. And using the C+V/C means no access to FC during the processes.

Many thanks.
FC newest stable version, portable
Win 7 64bit

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 3471
Joined: 19.08.2007, 21:40
Location: Slovakia

Re: Using FC while copying / moving?

#9 Post by Dreamer » 26.01.2014, 12:57

One more hint - use the splitter copy/move buttons together with "auto-minimize" option.

Dirk
Posts: 187
Joined: 02.06.2010, 11:38

Re: Using FC while copying / moving?

#10 Post by Dirk » 26.01.2014, 13:04

OK, thank you Dreamer.
FC newest stable version, portable
Win 7 64bit

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 92 guests