Missing folder icons for system folders (and some others)

Bugs and issues - current donor version.
Post Reply
Message
Author
jaden
Posts: 12
Joined: 29.03.2010, 20:55

Missing folder icons for system folders (and some others)

#1 Post by jaden » 28.04.2015, 16:18

The folder icon is blank for certain folders. It seems like only read only folders, but I can create a read-only folder and the icon doesn't go away. This just started happening and I verified that it still happens with a fresh FreeCommander (i.e. no settings).

Here's a screenshot in case it helps.
Screenshot - 4_28_2015 Tue , 12_16_34.png
Build 690 64-bit on Win7 x64.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

joby_toss
Posts: 1346
Joined: 22.07.2009, 19:19
Location: Romania
Contact:

Re: Missing folder icons for system folders (and some others

#2 Post by joby_toss » 28.04.2015, 18:16

Are those hidden folders?

jaden
Posts: 12
Joined: 29.03.2010, 20:55

Re: Missing folder icons for system folders (and some others

#3 Post by jaden » 28.04.2015, 18:26

Some are, but not all of them. And one missing folder icon is on a folder I created.

joby_toss
Posts: 1346
Joined: 22.07.2009, 19:19
Location: Romania
Contact:

Re: Missing folder icons for system folders (and some others

#4 Post by joby_toss » 29.04.2015, 05:42

I'm also using build 690x64 on win7x64 and can't replicate the issue.
Did you try the portable version, just to make sure it uses the default settings?

jaden
Posts: 12
Joined: 29.03.2010, 20:55

Re: Missing folder icons for system folders (and some others

#5 Post by jaden » 29.04.2015, 17:13

I did use a freshly downloaded portable version. I just tried again, this time with the 32-bit version as well as the 64-bit, and the 32-bit version didn't have the problem - the folder icons showed up for all folders. But the 64-bit version still had missing folder icons.

Like I mentioned, the common element seems to be when the folder is marked read-only, but making a folder read-only doesn't create the issue.

Without showing hidden files or system files, the two folders that have this problem are C:\Recovery and C:\Config.Msi. They both have the following attributes:

Archive
Read only
Hidden
System

I created another folder and set those attributes, but the folder icon shows up normally.

I'd be happy to provide more information to help debug it.

joby_toss
Posts: 1346
Joined: 22.07.2009, 19:19
Location: Romania
Contact:

Re: Missing folder icons for system folders (and some others

#6 Post by joby_toss » 30.04.2015, 05:36

Maybe Marek can replicate this issue and can debug it. I can't replicate this on my system.

Marek
Author
Author
Posts: 2323
Joined: 10.04.2006, 07:48
Location: Germany
Contact:

Re: Missing folder icons for system folders (and some others

#7 Post by Marek » 02.05.2015, 18:18

What about the tree? It is local drive?
Have you checked Settings->File/folder list->Icons: Registered (Extracted)?

jaden
Posts: 12
Joined: 29.03.2010, 20:55

Re: Missing folder icons for system folders (and some others

#8 Post by jaden » 08.05.2015, 16:40

Yes, both my drives are local, and both have the missing folder icon. The tree view doesn't have the missing icons.

I didn't realize there were File/folder list->Icons settings. But Fixed Drive had Extracted Icons and the other three had Registered. I switched Fixed to Registered and the icons appear again.

I don't recall ever changing that setting and folder icons have been showing up fine for years, but thanks for the pointer! :)

Peter_HH
Posts: 2
Joined: 19.06.2018, 09:48

Re: Missing folder icons for system folders (and some others)

#9 Post by Peter_HH » 19.06.2018, 09:55

Hi Marek,

I am a new user and have the exactly same problem. Tree shows icon for folders, but not all of them same in the filelist(s)-tabs. Some folders you see the icon only a milisecond and the are gone.
The folder are normal folder on my local drive, self created onces.

I can't find the menue here what was mentioned in Donor version 770. How to fix? Had same problem with free version and older version.
I donated it and I am just checking if this is worth to keep trying on to replace the standard I used (DirOpus as bougth version).

Only one point I found is - that I can't queue copy jobs, as I had some more files and dirs to move. Maybe I didn't yet found it?

+ the point of missing icon for folders which is a big issue/bug for me.

Karol
Posts: 622
Joined: 19.08.2007, 10:05

Re: Missing folder icons for system folders (and some others)

#10 Post by Karol » 19.06.2018, 10:26

If you can not find "Settings->File/folder list->Icons: Registered (Extracted)": https://freecommander.com/fchelpxe/en/Icons.html

Peter_HH
Posts: 2
Joined: 19.06.2018, 09:48

Re: Missing folder icons for system folders (and some others)

#11 Post by Peter_HH » 19.06.2018, 10:31

Thanks Karol. It helped me to find the settings.
:-) Set to "Registered" and it works now.

Found copy-queues as well :-D

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests