Page 1 of 1

Highlight colors in tree pane

Posted: 15.07.2014, 06:22
by antoine
Hi all,

I may have missed something in the color settings ; if not, it looks as though there is a glitch in the tree pane display :

Configuration : FreeCommander XE 2014 Build 665 public beta - Windows 7 SP1 FR

1. Tree view is active
2. Highlight a folder in the (either) tree panel : when you click on the Folder the colors are "White font on blue blackground" (ok) but when you release the mouse button the colors become "Black font on blue background" which makes it difficult to read.

I have uploaded an animated screenshot of this apparent glitch :

Image

Thanks in advance,

Antoine

PS : Cheers Marek, it's has been quite some time ! And thanks for keeping the development of FreeCommander active.

Re: Highlight colors in tree pane

Posted: 15.07.2014, 07:48
by Obelix
yes, it seems that the "inactive item" color in tree is always black. I made something like a "dark skin" and noticed exactly this.

Re: Highlight colors in tree pane

Posted: 15.07.2014, 18:13
by m-a-r-k
Same here, was OK before 666
I have a system highlight colour of dark grey background/white text. Text remains black when mouse not in tree pane. Click on tree pane and normal highlight colours show but not when not in focus.

Re: Highlight colors in tree pane

Posted: 15.07.2014, 19:47
by Marek
Same here, was OK before 666
In the 666 should be OK, before not.
Have you changed and saved the tree color/font settings?

Re: Highlight colors in tree pane

Posted: 16.07.2014, 18:12
by m-a-r-k
No Marek, problem started with 666.
I have resaved font colours but problem still persists.
The problem is the highlight colours of selected item when not in focus. This should revert to system colours but now always has black font. Background colour is OK.

Re: Highlight colors in tree pane

Posted: 03.08.2014, 18:52
by alf5000
colors in tree pane have weird behavior (my problems started after .666)

Image

[fixed in 6681] Highlight colors in tree pane

Posted: 05.08.2014, 14:10
by alf5000
didn't do any heavy testing, but the problem seems to be gone in .6681 - thanks.
but:
very similar problem also exists for Favorite Tree Pane.