Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

Bugs and issues.
Post Reply
Message
Author
daman
Posts: 7
Joined: 03.10.2016, 09:13

Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

#1 Post by daman » 03.10.2016, 09:23

FreeCommander XE 2016 Build 716 32-bit public beta
Windows 10 Anniversary Edition (ver. 1607) 64-bit
Screen resolution: 4k (3840x2160), scaling 250%

In 'Multi rename' dialog impossible to enter rename rules: controls are not seen on the screen.
On PC with same configuration but with full HD screen, there are not problem.

Free4all
Posts: 194
Joined: 30.09.2014, 19:12

Re: Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

#2 Post by Free4all » 04.10.2016, 03:16

daman wrote:FreeCommander XE 2016 Build 716 32-bit public beta
Windows 10 Anniversary Edition (ver. 1607) 64-bit
Screen resolution: 4k (3840x2160), scaling 250%

In 'Multi rename' dialog impossible to enter rename rules: controls are not seen on the screen.
On PC with same configuration but with full HD screen, there are not problem.
Please buy us all 4k monitors so we can test. :lol: :wink: :D

daman
Posts: 7
Joined: 03.10.2016, 09:13

Re: Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

#3 Post by daman » 04.10.2016, 19:03

Nothing to debug: in the lower part only controls from the right half are visible even I maximize the dialog box.
The controls should be placed according the system scale parameter.

Marek
Author
Author
Posts: 2389
Joined: 10.04.2006, 07:48
Location: Germany
Contact:

Re: Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

#4 Post by Marek » 04.10.2016, 20:49

In the last releases, many scaling problems have been fixed.
The last for multi rename dialog in the release 728 http://www.forum.freecommander.com/view ... 172#p24172

daman
Posts: 7
Joined: 03.10.2016, 09:13

Re: Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

#5 Post by daman » 06.10.2016, 19:10

Yes, I've tested build 729, it's OK. Thanks.

alf5000
Posts: 440
Joined: 12.04.2012, 15:59
Location: Austria

Re: Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

#6 Post by alf5000 » 08.10.2016, 15:55

@daman:
1) 'Multi-rename' dialog: did you also try the pull-down menu? mine is usable but a bit weird.

2) 'Search Files/Folders' dialog (Ctrl+F): please try this one and tell me if you can see/use the quickfilter input-field at the very bottom of that dialog - I can't fully see it.
win7pro x64 - FCXE x64

daman
Posts: 7
Joined: 03.10.2016, 09:13

Re: Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

#7 Post by daman » 08.10.2016, 16:31

alf5000 wrote:@daman:
1) 'Multi-rename' dialog: did you also try the pull-down menu? mine is usable but a bit weird.

2) 'Search Files/Folders' dialog (Ctrl+F): please try this one and tell me if you can see/use the quickfilter input-field at the very bottom of that dialog - I can't fully see it.
Note, that I use 32-bit version. (The 64-bit has performance problems.) The problems in two versions (32- and 64-bit) are not same.

1) The pull-down menu in 'Multi-rename' dialog.
Yes, it is usable, but its showing not correctly. I do not use the menu in this dialog, so I didn't check it before.
Also, I not see the checkbox about 'Only files' checkbox.
2) Only the top of quickfilter field is shown in search dialog. Font, seems, is in normal size, but letters out of window.

alf5000
Posts: 440
Joined: 12.04.2012, 15:59
Location: Austria

Re: Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

#8 Post by alf5000 » 08.10.2016, 16:56

@daman
thanks for checking things out.
win7pro x64 - FCXE x64

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 3235
Joined: 19.08.2007, 21:40
Location: Slovakia

Re: Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

#9 Post by Dreamer » 09.10.2016, 11:31

Topic re-opened. Perhaps the screenshot might help.

daman
Posts: 7
Joined: 03.10.2016, 09:13

Re: Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

#10 Post by daman » 09.10.2016, 17:43

Dreamer wrote:Topic re-opened. Perhaps the screenshot might help.
There is a link to two screenshots: https://cloud.mail.ru/public/MTgi/49VhyWcfz (copy them to correct place).

Marek
Author
Author
Posts: 2389
Joined: 10.04.2006, 07:48
Location: Germany
Contact:

Re: Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

#11 Post by Marek » 09.10.2016, 20:43

1) 'Multi-rename' dialog: did you also try the pull-down menu? mine is usable but a bit weird.

2) 'Search Files/Folders' dialog (Ctrl+F): please try this one and tell me if you can see/use the quickfilter input-field at the very bottom of that dialog - I can't fully see it.
Problems fixed for the next release.

daman
Posts: 7
Joined: 03.10.2016, 09:13

Re: Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

#12 Post by daman » 04.11.2016, 17:56

Marek wrote:
1) 'Multi-rename' dialog: did you also try the pull-down menu? mine is usable but a bit weird.

2) 'Search Files/Folders' dialog (Ctrl+F): please try this one and tell me if you can see/use the quickfilter input-field at the very bottom of that dialog - I can't fully see it.
Problems fixed for the next release.
The described problems are fixed in build 730.
Still remain in 'Multi remain' dialog:
- icons very small
- two check boxes: 'Reset per folder' and check box above 'Only files', -- are shown incorrectly
- it is impossible to save profile: icons are not seen.

Marek
Author
Author
Posts: 2389
Joined: 10.04.2006, 07:48
Location: Germany
Contact:

Re: Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

#13 Post by Marek » 06.11.2016, 14:32

Could you send me some screenshots?

daman
Posts: 7
Joined: 03.10.2016, 09:13

Re: Cannot use 'Multi rename' dialog with 4K monitor

#14 Post by daman » 06.11.2016, 16:29

Marek wrote:Could you send me some screenshots?
I can, but where?


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests