~ Folder Desktop shortcut to open XE ? ~

Discussion, questions and support.
Post Reply
Message
Author
FreeCommanderRider
Posts: 24
Joined: 09.04.2015, 15:05

~ Folder Desktop shortcut to open XE ? ~

#1 Post by FreeCommanderRider » 14.04.2015, 21:57

How do I set up a folder desktop shortcut to open in XE instead of Windows 8 File Explorer.

I would like to have XE open my Screenshots folder from its desktop shortcut of the folder.

~ Thank U ~
All my posts are my opinion.

joby_toss
Posts: 1345
Joined: 22.07.2009, 19:19
Location: Romania
Contact:

Re: ~ Folder Desktop shortcut to open XE ? ~

#2 Post by joby_toss » 15.04.2015, 04:56

Workaround: create a FC shortcut in your SendTo folder.
http://forum.freecommander.com/viewtopi ... dto#p18120

User avatar
ralfso
Posts: 733
Joined: 31.10.2007, 17:21
Location: Gifhorn, Germany

Re: ~ Folder Desktop shortcut to open XE ? ~

#3 Post by ralfso » 15.04.2015, 10:42

Create the desktop shortcut with following target:

C:\FreeCommanderPATH\FreeCommander.exe /T /L=D:\FOLDERPATH\

/T = new tab
/L = left window
Regards
Ralf

Win10 (64-bit), Intel i7-2600 (3,4 GHz), 8 GB Ram, 500 GB SSD, 2x2000 GB HD, NVIDIA GeForce 545

FreeCommanderRider
Posts: 24
Joined: 09.04.2015, 15:05

Re: ~ Folder Desktop shortcut to open XE ? ~

#4 Post by FreeCommanderRider » 15.04.2015, 16:49

Finally got it to work with the following target:

"C:\Program Files (x86)\FreeCommander XE\FreeCommander.exe" Files (x86)\FreeCommander XE\FreeCommander.exe /T /L=C:\Users\J\Pictures\Screenshots

Is that the correct syntax ? Is there a way to improve it ? Please edit above target to correct formate.

"C:\Program Files (x86)\FreeCommander XE\FreeCommander.exe" C:\Users\J\Pictures\Screenshots seems to work fine.

Are following parameters needed ?

/T = new tab
/L = left window


Thank U all.
Last edited by FreeCommanderRider on 13.12.2015, 19:27, edited 1 time in total.
All my posts are my opinion.

User avatar
ralfso
Posts: 733
Joined: 31.10.2007, 17:21
Location: Gifhorn, Germany

Re: ~ Folder Desktop shortcut to open XE ? ~

#5 Post by ralfso » 15.04.2015, 18:21

The second command looks good with a leading "

"
C:\Program Files (x86)\FreeCommander XE\FreeCommander.exe" C:\Users\J\Pictures\Screenshots

You need the " for "Path with Spaces"

The parameters are not needed but helpful.

Your first command has "FreeCommander.exe" two times and an irregular path, so I don't know why it works!
Regards
Ralf

Win10 (64-bit), Intel i7-2600 (3,4 GHz), 8 GB Ram, 500 GB SSD, 2x2000 GB HD, NVIDIA GeForce 545

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests