Clicking on the inactive panel let the items change their po

Discussion, questions and support.
Post Reply
Message
Author
Dirk
Posts: 187
Joined: 02.06.2010, 11:38

Clicking on the inactive panel let the items change their po

#1 Post by Dirk » 25.01.2014, 09:21

When I click / double click on a folder / file in the inactive panel all of the items in that panel sroll / jump up or down (I assume because of the changing of the tab order in that panel), so I do not hit the right item. How could I make FC XE stop doing it?
FC newest stable version, portable
Win 7 64bit

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 3551
Joined: 19.08.2007, 21:40
Location: Slovakia

Re: Clicking on the inactive panel let the items change thei

#2 Post by Dreamer » 25.01.2014, 18:32

Can't confirm in 650 public / 652 donor, Win Vista 32 bit. Which version/OS are you using?

Dirk
Posts: 187
Joined: 02.06.2010, 11:38

Re: Clicking on the inactive panel let the items change thei

#3 Post by Dirk » 25.01.2014, 19:12

Thank you, Dreamer,

XE 2014 Build 650, portable.

So, when I try to click on an item in the none active panel, I hit the item above it or below it. May be that behaviour depents on the amount of tabs you have. The tabs are changing their positions when I click in the inactive panel.
FC newest stable version, portable
Win 7 64bit

joby_toss
Posts: 1346
Joined: 22.07.2009, 19:19
Location: Romania
Contact:

Re: Clicking on the inactive panel let the items change thei

#4 Post by joby_toss » 25.01.2014, 19:46

Image

It can be replicated if you're using Multi-line for tabs and you have just the right amount of tabs opened. It's because of that tiny space at the right that appears when the panel gains focus and the tabs don't fit on one row anymore.

Edit: I think that space is for the arrows that appear if Multi-line is disabled and you have many tabs opened (more than fit on the screen). How about having the arrows show even when Multi-line is selected? They could be used to cycle through the tabs.
Last edited by joby_toss on 25.01.2014, 20:01, edited 1 time in total.

Marek
Author
Author
Posts: 2576
Joined: 10.04.2006, 07:48
Location: Germany
Contact:

Re: Clicking on the inactive panel let the items change thei

#5 Post by Marek » 25.01.2014, 20:00

Deactivate the option "Bold active tab".

joby_toss
Posts: 1346
Joined: 22.07.2009, 19:19
Location: Romania
Contact:

Re: Clicking on the inactive panel let the items change thei

#6 Post by joby_toss » 25.01.2014, 20:03

Thanks, Marek, that works!

Dirk
Posts: 187
Joined: 02.06.2010, 11:38

Re: Clicking on the inactive panel let the items change thei

#7 Post by Dirk » 25.01.2014, 20:33

Many thanks, joby_toss,

For the video, also, it shows exactly, what I mean.

Thanks Marek,

ah yes, that seems to work.

Many thanks again.
FC newest stable version, portable
Win 7 64bit

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 3551
Joined: 19.08.2007, 21:40
Location: Slovakia

Re: Clicking on the inactive panel let the items change thei

#8 Post by Dreamer » 25.01.2014, 22:24

It looks it's the same issue as the status bar issue, reported by me some time ago...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests